Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Liberalerna: Bäckby och Bäckbyskolan är värt att kämpa för

Hela L bakom nystart av Bäckbyskolan

Annons

Liberalerna vill ge Bäckbyskolan en nystart

Svar på debattartikeln  Vem kan lita på Liberalerna den 14 mars? 

Majoriteten i grundskolenämnden anklagar oss i Liberalerna för att ha svängt i frågan om Bäckbyskolan och att vi som Liberalernas representanter i grundskolenämnden skulle ha blivit överkörda av Roger Haddad.

Inget kan vara mer fel. Vi har varken svängt eller blivit överkörda.

I Grundskolenämnden har vi endast tagit ställning till en utredning av Bäckbyskolans framtid. Där gjorde vi även ett tilläggsyrkande om att utreda andra skolor, med likartade utmaningar, vilket dock röstades ner av majoriteten.

Vi har efter beslutet om utredning lyft frågan om Bäckbyskolans framtid till Liberalernas partigrupp som tog en tydlig och gemensam ställning i frågan: Vi måste kunna göra Bäckbyskolan attraktiv igen.

Roger Haddad har sedan, för partiets räkning fört fram denna åsikt som vi till fullo stödjer. Majoritetens försök att insinuera splittring i Liberalerna är alltså inget annat än ett ont förtal helt utan grund.

Liberalerna kräver en nystart för Bäckbyskolan. Vi vill att Bäckbyskolan ska leva kvar och har konstruktiva och realistiska svar på hur detta ska ske.

Vi vill se en satsning genom att införa tvålärarsystem och höja lärarlönerna för att locka fler behöriga lärare att vilja jobba på Bäckbyskolan.

Vi vill göra Bäckbyskolan attraktiv igen och är övertygade om att skolan spelar en central roll i arbetet med att skapa ett tryggt Bäckby. Vi tror helt enkelt att Bäckby och Bäckbyskolan är värt att kämpa för.  

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons