Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

M: Förenkla för båtplatsinnehavare

Annons

För några år sedan påbörjades bostadsbyggnationen vid Mälaren. Då avvecklades båtplatserna på land vid Öster Mälarstrand för att ge plats till de nya bostadshusen. Kvar är Sveriges största småbåtshamn. Från att tidigare ha kunnat parkera gratis i området så infördes parkeringsavgifter av S-styret. Det senare motsatte sig Moderaterna.

Många båtägare upplever betalande av parkeringsavgifter som krångligt, andra vill ha gratis p-plats. Vi har försökt vända och vrida på frågan för att se vad vi kan göra för att underlätta för båtägare samtidigt som det också ska vara förenligt med kommunallagen.

Västerås stad har som en devis "Bästa möjliga möte". I den andan borde teknik- och fastighetsförvaltningen kunna samarbeta med kultur och idrottsförvaltningen så att båtägaren i samband med bokningsbekräftelse får information om p-avgift och parkeringsplatser för bilar. Inte bara information utan det måste också vara möjligt att köpa 30 dagars parkering när man betalar sin båtplats.

Vi har därför kommit fram till att det handlar om kommunal byråkrati och det borde gå att få till förenklingar. Det kan också behövas flera avgiftsfria korttidsparkeringar vid Öster Mälarstrand, till exempel 1 timme för i och urlastning av båt, avhämtning av mat eller köp i butik.

Detta förslag har lämnats till idrottsnämnden och kommer tyvärr att tidigast behandlas i augusti. Så först nästa år kan båtägare i Västerås få en enklare tillvaro. Om S-styret bifaller vårt moderata förslag.

Anna Hård af Segerstad (M)

Oppositionsråd och 2:e vice ordförande Nämnden för idrott och friluftsliv

Stefan Lindh (M)

2:e vice ordförande Tekniska nämnden

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons