Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bygg en ny motorväg norr om Västerås

Annons

E18 genom Västerås är hårt belastad.

Västerås växer så det knakar både med bostäder och industri. Och det är positivt, men det skrivs väldigt lite om hur infrastrukturen ska lösas. I VLT den 5/4 och den 8/2 står det om företagsetablering på industriområdet Kvastbruket söder om Hökåsen. All bil- och lastbilstrafik måste komma på en redan överbelastad E18 och sedan vidare upp på väg 56 där det finns mycket bostäder. Tidigare har det funnits en plan på en ny E18 norr om Västerås, men den planen tror jag är skrotad.

Bygga ut nuvarande E18 för att klara ett ökat trafikflöde kommer vara väldigt svårt. Se till att reservera mark för ny dragning av en motorväg norr om Västerås innan det byggs så det blir omöjligt att få en hyfsat rak dragning.

Mitt förslag på sträckning är från Irstaavfarten nordväst mot Hökåsen (Badelundavägen), söder om Hökåsen (precis norr om nya industriområdet), söder om soptippen, norr om Skerike golfklubb, rakt mot Hallstahammar där den kan ansluta till nuvarande E18. Mellan Hallstahammar och Köping gör man om befintlig E18 till motorvägsstandard enklast genom att bygga en ny vägbana bredvid den befintliga.

Fördel är bra tillgänglighet till industrierna norr om Västerås och all trafik som bara ska passera Västerås slipper köerna som finns idag.

Jag ser gärna att VLT frågar ut politikerna i Västerås hur infrastrukturen ska lösas när Västerås växer med både bostäder och industrier.

Hans Brattek

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons