Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man med skarpladdad pistol och batong på Centralen åtalas – Åklagare: Kriminella miljön gör det extra farligt

Med en skarpladdad pistol bakfickan och batong i sportbagen greps mannen på Centralstationen i Västerås i maj. Åklagaren bedömer vapenbrottet som särskilt farligt eftersom "innehavet skett i en kriminell miljö".

Annons

Åklagaren menar att vapenbrottet som den 55-åriga mannen åtalas för är grovt eftersom pistolen var skarpladdad på allmän plats. Dessutom särskilt farligt eftersom mannen ingår i en kriminell miljö och man kan anta att det skulle användas vid brott. Han påpekar att pistolen var liten och lätt att dölja.

Läs mer: Man hade laddad pistol på centralstationen i Västerås

Polisen fick flera samtal på eftermiddagen den 8 maj 2017 från personer som uppmärksammat en man som betedde sig märkligt. Mannen greps senare av polis eftersom han hade både vapen och narkotika på sig.

Förutom skjutvapnet som mannen hade i byxfickan hittade polisen en fjäderbatong i hans sportbag. Åklagaren menar att 55-åringen tänkt använda den för att skada andra. I sportbagen ska också funnits bland annat heroin, nära 200 tabletter med narkotika och knarkampuller.

Läs även: Hade nästan 30 000 cigaretter i bagaget – hävdade att det var för eget bruk

Nu åtalas mannen, skriven på en adress i Södermanland, i Västmanlands tingsrätt för grovt vapenbrott, brott mot lagen om förbud beträffande knivar, narkotikabrott och dopningsbrott.

Läs även: Tre års fängelse för knarkgömman vid butiksparkeringen

Mer läsning

Annons